Dél felől enyhe, nedves léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, ezért a következő napokban nagyrészt felhős, ködös idő várható, csak helyenként és átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet, süthet ki a nap. Kezdetben csak elszórtan kell számítani kisebb esőre, szitálásra, majd vasárnap délutántól egy kiterjedtebb csapadékzóna érkezik fölénk, egyre többfelé várható eső.

A hétvégén kissé erősödik a nappali felmelegedés, az eddigi 2-4 fokok helyett, 4-6 fokig is melegedhet a levegő, az éjszakai órákban pedig egyre kevesebb helyen várható fagy.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: többnyire felhős, párás, néhol ködös idő várható, helyenként azonban elvékonyodhat a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet. Elszórtan előfordulhat jelentéktelen eső, szitálás. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 3-5 fok között alakul. Késő estére 2-4 fokig hűl a levegő.

null

Szombat: többnyire felhős, párás, néhol ködös idő várható, de kisebb körzetekben felszakadozhat a felhőzet, akár a nap is kisüthet. Elszórtan előfordulhat jelentéktelen eső, szitálás. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul, de a derült helyeken gyenge fagy is lehet. A délutáni órákra 4-6 fokig melegszik a levegő.

null

Vasárnap: többnyire borult, párás idő várható, de néhol elvékonyodhat a felhőzet. A délutáni óráktól egyre többfelé várható eső. Az északkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul. A délutáni órákra 4-6 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövőhét elején egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Szerdáig többfelé és több alkalommal kell számítani esőre, záporra, helyenként havas esőre, hó is előfordulhat.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szalinay, eső, időjárás