Kelet, délkelet felől, az alsó légrétegekben hideg levegő érkezik a Kárpát-medencébe, ugyanakkor északnyugat felől egy gyenge hidegfront is elérte hazánkat. A front jelentős változást nem okoz, legfeljebb elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor, jelentős csapadék sehol sem várható.

A következő napokban ismét erősödik majd a ködhajlam, többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő köszönt be, de helyenként ezután sem lehet kizárni több-kevesebb napsütést.

Az éjszaki órákban a derült helyeken fagy várható, máshol kevéssel fagypont felett alakul a hőmérséklet. A nappali órákban általában 4-5 fokig melegedhet a levegő, de a naposabb tájakon ennél 1-2 fokkal melegebb, míg a tartósan ködös területeken néhány fokkal hidegebb lehet.

A napos, valamint a ködös, ködfelhős tájak térben és időben is váltakozhatnak majd egymással!

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: nagyrészt felhős, párás idő várható, csak a délutáni órákban és helyenként szakadozhat fel hosszabb időre a felhőzet. Eleinte előfordulhat kisebb eső, szitálás, majd napközben már nem várható csapadék. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 4-6 fok között alakul. A késő esti órákra 1-4 fokig hűl a levegő.

null

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, napos időszakok is lehetnek, csapadék nem várható. A délkeleti szél megélénkül A reggeli órák hőmérséklete +1, -2 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákra 4-6 fok közé melegszik a levegő, a magasabb értékek a naposabb tájakon lesznek.

null

Csütörtök: többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban rövid napos időszakok is előfordulhatnak. Elszórtan előfordulhat szitálás. A reggeli órák hőmérséklete +1,-2 fok között alakul, többfelé képződik köd. A délutáni órákra 3-5 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hétvégétől kezdve kisebb enyhülés kezdődhet, azonban ezzel együtt csapadékosra fordulhat az idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: ősz, szalinay, időjárás