Az elmúlt napok csapadékos időjárását okozó ciklon eltávolodik térségünkből, mögötte északkeleti áramlással szárazabb, hidegebb léghullámok érkeznek fölénk, fokozatos lehűlés kezdődik, az időjárás visszaáll a megszokott kerékvágásba.

Csütörtökön és pénteken a változóan felhős ég mellett, még rövidebb- hosszabb napos időszakok is lehetnek, majd szombattól többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban ekkor sem lehet kizárni kevés napsütést. A derült éjszakákon gyenge fagyok várhatók, a nappali órákra pedig általában 5-7 fokig melegszik majd a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett, több-kevesebb napsütés is várható, csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 10-12 fok között alakul. Késő estére 4-6 fokig hűl a levegő.

null

Péntek: a változóan felhős ég mellett, hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek, csapadék nem várható. Az északkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul, helyenként gyenge fagy, illetve ködfoltok is képződhetnek. A délutáni órákra 7-9 fok közé melegszik a levegő.

null

Szombat: többnyire felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban kevés napsütés is előfordulhat. A délkeleti szél gyenge lesz. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok között alakul, a derült tájakon gyenge fagy, illetve ködfoltok is képződhetnek. A délutáni órákra 5-7 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövőhét közepéig folytatódhat a november végének megfelelő idő. A hétvégén többnyire felhős, párás idő várható, majd a jövőhét elején ismét lehet napsütés. A hőmérsékletek állandósulnak, napközben többnyire 5-7 fok várható, míg az éjszakai órákban 0,+2 fokig hűl a levegő, de a tartósan derült éjjeleken ennél 1-2 fokkal hidegebb is lehet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szainay, november, időjárás