Délnyugat felől enyhe, nedves léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, ezért a következő napokban folytatódik a meglehetősen változékony, de még mindig enyhe idő. A vasárnaptól kedd éjfélig tartó időszakban, többfelé és több alkalommal kell számítani esőre, záporra, helyenként akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Szerdától ismét szárazabb, de az eddigieknél már hidegebb levegő szivárog fölénk.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Vasárnap: eleinte erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral, majd a délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet, de zápor, esetleg zivatar elszórtan, ezek után is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 13-15 fok között alakul. Késő estére 10-12 fokig hűl a levegő.

Hétfő: többnyire erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral, majd a délutáni órákban megszűnik a csapadék, felszakadozhat a felhőzet. A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-8 fok között alakul, többfelé képződhet köd. A délutáni órákban 12-14 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Kedd: eleinte borult idő várható, többfelé esővel, záporral, majd a délutáni órákra megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet. A délkeleti szél megerősödik.

A reggeli órák hőmérséklete 5-7 fok között alakul, helyenként köd is képződhet. A délutáni órákra 12-14 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a kedden elvonuló frontzóna mögött szárazabb, de az eddigieknél már hidegebb levegő szivárog fölénk. Mérséklődik a nappali felmelegedés és erősödik az éjszakai lehűlés. Péntektől egyre ködösebb idő valószínű, hajnali talaj menti fagyokkal és 10 fok alatti nappali hőmérsékletekkel.

 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: november, szalinay, időjárás