Déli áramlással továbbra is meleg léghullámok sodródnak fölénk, ezért a következő napokban tovább folytatódik az átlagosnál jóval melegebb idő.

A fölénk érkező levegő egyelőre száraz, így szerdán még a napsütésé lesz a főszerep. Csütörtöktől kedve nyugat felől már kissé nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, több lesz a felhő felettünk és a délutáni óráktól helyenként kisebb eső, zápor is kialakulhat majd.
A felhős tájakon néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés, azonban még így is jóval melegebb lesz az átlagosnál.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szerda: többnyire napos idő várható, csak néhol növekedhet meg a fátyolfelhőzet. A déli szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 18-20 fok között alakul, de néhol ennél 1-2 fokkal melegebb is lehet. Késő estére 12-15 fokig hűl a levegő.

null

Csütörtök: eleinte változóan felhős, napos idő várható, majd napközben már erősebben is megnövekedhet a felhőzet és délutántól, estétől kisebb eső, zápor is előfordulhat majd. A déli szél megélénkül, helyenként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 8-10 fok körül alakul. A délutáni órákra 17-20 fok közé melegszik a levegő.

null

Péntek: változóan, időnként erősen felhős idő várható, elszórtan kisebb esővel, záporral. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 8-10 fok között alakul. A délutáni órákra 15-18 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a hét második felétől átmenetileg kissé változékonyabbra fordul időjárásunk, elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat majd. Szombattól, vasárnaptól ismét szárazabb levegő érkezik fölénk. A hőmérsékletek végig az átlagos felett maradnak.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: wtf, november, szalinay, tavasz, időjárás