Egy nyugati ciklon előoldali áramlásában helyezkedik el a Kárpát-medence. Dél felől több hullámban egyre melegebb, száraz léghullámok érkeznek fölénk, ennek hatására tovább erősödik a nappali felmelegedés és az éjszakák is egyre enyhébbek lesznek. Kedden és szerdán a napsütésé lesz a főszerep, majd csütörtöktől valamivel nedvesebb levegő érkezik fölénk, több lesz a felhő, kisebb záporok azonban csak elszórtan fordulhatnak majd elő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: napos, száraz idő várható. A déli szél megélénkül, időnként megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 15-18 fok között alakul, de néhol 20 fok is előfordulhat. Késő estére 10-12 fokig hűl a levegő.

szerda.jpg

Szerda: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A déli szél megélénkül, időnként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 5-7 fok körül alakul. A délutáni órákra 17-20 fok közé melegszik a levegő.

null

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan előfordulhatnak kisebb záporok. A déli szél megélénkül, időnként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 6-8 fok körül alakul. A délutáni órákra 17-20 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik az átlagosnál melegebb idő. A hét második felétől átmenetileg kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk, ezért szombatig több lesz a felhő felettünk, de csak szórványos kisebb csapadék fordulhat elő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: november, szalinay, időjárás