Míg a hajnali órákban huszonegy alkalommal az úttestre dőlt fák eltávolítását végezték a tűzoltók, addig napközben a mélyebben fekvő területeken felgyülemlett csapadékvizet szivattyúzták tizenkét helyszínen, a lakóházak megóvása érdekében.

Csokonyavisontán és Mernyén épületre dőlt egy-egy húsz méteres fenyő, amelyeket csak nehezen tudtak megközelíteni a tűzoltók, ám motoros láncfűrésszel ledarabolták a fákat. Kaposváron a Béla király utcában pedig egy családi ház tetejét is megbontotta a viharos szél.

A felgyülemlett csapadékvíz eltávolítására túlnyomórészt a megye déli részén volt szükség. Bakházán, Somogyudvarhelyen, Csokonyavisontán és Marcaliban a Boronkai utcában szivattyúzták a katasztrófavédelem tűzoltó egységei a lakóházakra veszélyt jelentő esővizet, de Barcson, Babócsán és Siófokon is szükség volt a tűzoltók beavatkozására, ugyanis több háznál pincékbe és garázsokba is betört a víz.

A segélyhívások sorra érkeztek a katasztrófavédelem megyei műveletirányító központjába a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egységek pedig szüntelenül dolgoztak a káresetek felszámolásán.

Címkék: vihar, október, 2014, somogy, időjárás