Továbbra is egy anticiklon alakítja időjárásunkat. A markáns időjárási frontok elkerülik hazánkat, folytatódik a csendes, napos idő.

Kedden a hajnali párásság és köd megszűnése után többnyire napos idő várható, majd szerdán már egy gyenge hidegfront közelíti meg északi határainkat. Eleinte még változóan felhős, napos idő várható, majd a délutáni órákban időnként erősebben megnövekszik a felhőzet, de csak néhol, főleg a megye északi tájain fordulhat elő kisebb zápor.
Csütörtökön eleinte még erősen felhős idő várható, majd napközben már szárazabb levegő érkezik fölénk, felszakadozik a felhőzet, kisüthet a nap. Szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor, de számottevő csapadék nem valószínű. A több felhő miatt, néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: a reggeli pára és ködfoltok megszűnése után többnyire napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 21-23 fok között alakul. Késő estére 12-15 fokig hűl a levegő.

null

Szerda: eleinte változóan felhős, napos idő várható, majd a délutáni órákban már erősebben megnövekedhet a felhőzet, de csak néhol fordulhat elő kisebb zápor.
A délkeleti szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 7-10 fok között alakul, néhol köd is képződhet. A délutáni órákra 21-23 fok közé melegszik a levegő.

null

Csütörtök: eleinte gyakran lesz erősen felhős az ég, majd napközben felszakadozik a felhőzet. Szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 10-13 fok között alakul. A délutáni órákra 19-21 fok közé melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: az átmeneti kissé változékony időszak után, a hétvégétől folytatódik a csendes, napos idő, viszonylag kellemes délutáni hőmérsékletekkel.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: végén, szeptember, időjárás