A Boronkai patak töltése átázott és egy somogyszentpáli állattartó telepet veszélyeztetett, ezért megerősítették azt mintegy 200 méteres szakaszon 450 darab homokzsákkal. A védekezési munkálatokban részt vettek a kéthelyi és somogyszentpáli önkéntesek a marcali katasztrófavédelmi kirendeltség szakmai irányítása mellett.

Babócsán a heves esőzés következtében négy ingatlanba betört a víz, mivel ezek az épületek alacsonyabban fekvő területen állnak, ezért 300 homokzsákból építettek ideiglenes védművet köréjük.

A késő esti órákban Nagyberénynél a domboldalról lezúduló esővizet nem tudta elvezetni a vízelvezető árok, mintegy 25 centiméter magasan hömpölygött a víz az úton, több autós elakadt. Őket a tűzoltók mentették ki járműveikből, majd megnyitották számukra a község közösségi házát.
Siófokon az Alsó utcában egy lakóingatlant veszélyeztetett a felgyülemlett csapadék.

Ságvár, Malom utcájában három lakóházból kellett kimenteni a lakókat a tűzoltóknak, a víz betört az ingatlanokba. Az ott élők rokonokhoz mentek éjszakára. A Petőfi utcában két újabb épülethez riasztották az egységeket, ahol az udvarban mintegy 20 centiméter víz gyűlt fel.

Címkék: árvíz, 2014, időjárás, somogy