Megszűnt a hűvös levegő utánpótlása, vasárnap már a helyi hatások alakítják időjárásunkat. A napsütéses időszakok mellett, időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű.

Hétfőtől változás kezdődik időjárásunkban. Egy ciklon előoldalán ismét délire fordul felettünk az áramlás, amellyel több hullámban melegebb levegő érkezik fölénk.

Hétfőn és kedden folytatódik a többnyire napos, száraz idő, tovább emelkedő hőmérsékletekkel. A hajnalok jelentősen enyhülnek és a délutáni órákra eleinte 25-26 fokig, majd kedden már 26-29 fok közé melegszik a levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 23-25 fok között alakul. Késő estére 15-18 fokig hűl a levegő.

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 10-14 fok között alakul. A délutáni órákra 24-26 fokig melegszik a levegő.

Kedd: többnyire napos idő várható, majd a késő délutáni óráktól megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 13-16 fok között alakul. A délutáni órákra 26-29 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: szerdától, csütörtöktől ismét változékonyabbra fordul időjárásunk, növekszik a csapadékhajlam és kisebb lehűlés várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, meleg, nap, időjárás