Északnyugati áramlással hűvös, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek fölénk. Pénteken szárazabb, majd szombaton átmenetileg ismét nedvesebb levegő éri el megyénket.

A változékonyabb, hűvös periódus mélypontja szombaton és vasárnap várható, ekkor a legmagasabb délutáni hőmérsékletek alig haladják majd meg a 22-23 fokot és hajnalok is meglehetősen hűvösek lesznek.

Hétfőtől melegedés kezdődik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Péntek: a több-kevesebb napsütés mellett, időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, de záporeső csak néhol alakulhat ki. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 23-25 fok között alakul, a magasabb értékek a naposabb tájakon lesznek. Késő estére 17-20 fokig hűl a levegő.

Szombat: eleinte erősen megnövekszik, majd a délutáni óráktól csökken a felhőzet. Szórványosan várható eső, záporeső. Az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok körül alakul. A délutáni órákra 22-24 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap: a több-kevesebb napsütés mellett, időnként megnövekedhet a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 12-15 fok között alakul. A délutáni órákra 23-24 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a jövőhét elején felmelegedés kezdődik, többnyire száraz idő várható, majd a hét második felétől ismét változékonyabbra fordulhat az idő és lehűlés is valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: hűvös, lehűl, változékony, időjárás