Jelenleg Kaposvártól keletre, északkeletre tartózkodik, illetve képződnek a zivatargócok, melyek a következő órában érinthetik városunkat is. 

Az erősen megnövekvő gomolyfelhőkből szórványosan kell számítani zivatarok kialakulására. Heves zivatar is előfordulhat felhőszakadás és jégeső kíséretében.

A friss radarképen azonban, megjelent egy jóval komolyabb zivatarrendszer is, amely egyelőre még Bosznia és Szerbia felett tartózkodik. Ez a rendszer a déli, délkeleti áramlás hatására, az esti óráktól szólhat majd bele időjárásunkba. Ekkor már egyre nagyobb területen kell számítani heves zivatarok kialakulására. Többfelé várható felhőszakadás, jégeső is. Némelyik zivatargócban akár 30-50 mm eső is lezúdulhat majd. A zivataros idő az éjszaka is folytatódhat. Holnap újabb felhőszakadások valószínűek.

A friss radarképeken a közelünkben kialakuló zivatarcellák, valamint a Boszniában kialakult komoly zivatarrendszer látszik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleg, szalinay, nyár, időjárás