Pénteken erősen felhős, borult lesz az ég, és sokfelé várható ismétlődő jelleggel eső, zápor, helyenként zivatar is. A zivatarokat felhőszakadás is kísérheti, helyenként 50 milliméternyi csapadék is lehullhat. A szél időnként megélénkül, a Fertő-tó környékén megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-26 fok között, keleten néhol kevéssel 20 fok alatt alakul.

Szombaton a Dunántúlon sok, másutt legfeljebb néhányórás napsütés valószínű. A Dunától keletre sokfelé várható eső, zápor, délkeleten zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon olykor erős, másutt mérsékelt lesz a légmozgás. A leghidegebb órákban 12-17 fok valószínű. Nappal a maximumhőmérséklet északkeleten csupán 18, nyugaton 28 fok körül alakul.

Vasárnap túlnyomóan napos idő várható, délután helyenként kialakulhat zápor. Gyenge marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 12-17 fok között valószínű. Nappal 25-30 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

forrás: MTI

Címkék: időjárás, hétvége, zápor, zivatar, eső