Változékonyan alakul a következő napok időjárása is. Egy közelgő frontzóna hatására, vasárnaptól átmenetileg délire fordul az áramlás felettünk, melegszik a levegő. Hétfő estétől már nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk amely kedvező feltételeket biztosít a záporok, zivatarok kialakulásának. Főleg a hétfő esti óráktól, egyre többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, néhol heves zivatarokra. Kedden egy hullámzó frontrendszer lesz felettünk, emiatt erősen felhős időre számíthatunk, többfelé záporral, zivatarral és felhőszakadással. A frontzóna mögött hűvösebb levegő érkezik fölénk, ezért visszaesik a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb a késő délutáni óráktól növekedhet meg a gomolyfelhőzet és alakulhat ki elszórtan kisebb zápor, esetleg zivatar. A délutáni órák hőmérséklete 25-28 fok között alakul.

Hétfőn továbbra is meleg, ám a délutáni óráktól kezdve, egyre nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk. A nap nagy részében sok napsütés várható, majd az esti óráktól erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet és egyre többfelé várható zápor, zivatar, néhol heves zivatar, felhőszakadással és jégesővel. Meleg lesz, a délutáni órákban többfelé mérhetünk majd 28-30 fok közötti maximum hőmérsékleteket.

Kedden nagy nedvességtartalmú levegő lesz felettünk, sokfelé várható eső, zápor, zivatar, felhőszakadás. Többfelé lehet jelentős mennyiségű csapadék és hőmérséklet is visszaesik.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Vasárnap: többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb néhol növekedhet meg a gomolyfelhőzet. Néhol előfordulhat zápor, esetleg zivatar. A délutáni órák hőmérséklete 25-28 fok között alakul. A késő esti órákra 18-22 fokig hűl a levegő.

null

Hétfő: eleinte napos, száraz idő várható, majd a késő délutáni óráktól erősen megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé várható zápor, zivatar. Többfelé lehet heves zivatar, felhőszakadás és jégeső kíséretében. A reggeli órák hőmérséklete 10-14 fok körül alakul. A délutáni órákra 25-30 fokig melegszik a levegő.

null

Kedd: általában erősen felhős idő várható, többfelé és több alkalommal valószínű eső, zápor, zivatar, felhőszakadás. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok körül alakul. A délutáni órákra 20-23 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben folytatódik a változékony, mérsékelten meleg idő, a jövő hét végétől szárazabb, melegebb levegő érkezhet fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: nyári, vége, idő, június, időjárás