Északnyugati légpályákon, az ilyenkor szokásosnál hűvösebb, váltakozó nedvesség tartalmú levegő érkezik több hullámban hazánkba.

Napról-napra mérséklődik kissé a felmelegedés és az éjszakák is hűvösebbek lesznek. Mivel a fölénk érkező hűvösebb levegőnek időnként van nedvességtartalma is, ezért kisebb záporok, esetleg gyenge zivatarok elszórtan, szinte bármely nap kialakulhatnak, azonban jelentős, tartós csapadék továbbra sem valószínű.

null

Szombaton és vasárnap, a több-kevesebb napsütés mellett, időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan kialakulhatnak kisebb záporok, esetleg gyenge zivatarok, erre leginkább a megye délnyugati tájain van esély. Kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, szombaton még 25-26, míg vasárnap már csak 22-24 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.
Hétfőn kissé nedvesebb levegő érkezik fölénk. A változóan felhős, napos időszakok mellett, időnként erősebben megnövekszik a felhőzet és szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra. A nappali órák hőmérséklete 23-24 fok körül alakul majd.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Szombat: a változóan felhős, napos időszakok mellett, időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet és elszórtan kell számítani kisebb záporok, esetleg gyenge zivatarok kialakulására. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 24-26 fok között alakul. Késő estére 17-20 fokig hűl a levegő.

null

Vasárnap: a többnyire napos időszakok mellett, időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de csak néhol alakulhat ki futó zápor. Az északnyugtai szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 13-16 fok között alakul. A délutáni órákra 22-24 fokig melegszik a levegő.

null

Hétfő: a változóan felhős, napos idő után, erősebben megnövekszik a felhőzet és szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 11-14 fok között alakul. A délutáni órákra 22-24 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben folytatódik a kissé változékony, mérsékelten meleg idő. A jövő hét végétől most kisebb felmelegedés látszik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szalinay, nyár, időjárás