Egy Brit-szigetek feletti anticiklon áramlási rendszerében, felettünk északira, északnyugatira fordult az áramlás, mellyel több hullámban hűvösebb levegő éri el hazánkat. A következőkben fokozatosan mérséklődik majd a nappali felmelegedés, kissé változékony, mérsékelten meleg időszak köszönt be.

null

Pénteken az átvonult gyenge hidegfront mögött, változóan felhős, napos idő várható. A délutáni óráktól időnként erősebben megnövekedhet a felhőzet és elszórtan alakulhatnak ki záporok, esetleg gyenge zivatarok. Nyárias hőmérsékletekre számíthatunk, a délutáni órákra 25-29 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton dél felől, kissé nedvesebb levegő közelíti megy megyénket. A változóan felhős, napos időszakok mellett, gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan kell számítanunk kisebb záporok kialakulására. Kissé tovább hűl a levegő, a délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 24-26 fok körül alakul. Vasárnap is gyakran lesz felhős felettünk az ég, de csak szórványosan lehetnek kisebb záporok. Tovább mérséklődik a nappali felmelegedés.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: változóan felhős időre számíthatunk, elszórtan kialakulhatnak kisebb záporok, esetleg gyenge zivatarok. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 25-29 fok között alakul. A késő esti órákra 20-23 fokig hűl a levegő.

null

Szombat: a változóan felhős, napos időszakok mellett, időnként erősebben megnövekedhet a felhőzet és szórványosan alakulhatnak ki záporok. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok között alakul. A délutáni órákra 24-26 fokig melegszik a levegő.

null

Vasárnap: változóan, időnként erősen felhős idő várható. Elszórtan kell számítani kisebb záporokra. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 13-16 fok között alakul. A délutáni órákra 22-24 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben folytatódik a mérsékelten meleg, időnként kisebb záporokkal tarkított időjárás. A hőmérsékletek általában 20-25 fok között alakulnak. A jövő hét végétől melegedés kezdődhet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: előrejelzés, szalinay, időjárás