Afrikai eredetű száraz, meleg levegő alakítja megyénk időjárását. Napról-napra kissé tovább emelkedik majd a hőmérséklet, országos kánikula köszönt be. Szerdán tetőzik a meleg, ekkor többfelé mérhetünk majd 34-35 fok körüli maximum hőmérsékleteket.

Csütörtöktől egy hidegfront közelíti meg hazánkat, hatására kissé nedvesebb, labilis levegő érkezik fölénk, ezért megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan lehetnek záporok, zivatarok. Kissé már mérséklődik a hőség, de megyénkben így sem lesz 30-32 foknál hűvösebb.

Hétfőn és kedden szinte zavartalan napsütésre kell számítanunk, 30-33 fok közötti délutáni hőmérsékletekkel. Szerdán igen meleg idő valószínű,  többfelé mérhetünk majd 34-35 fok körüli maximum hőmérsékleteket.

Hétfőn is erős UV sugárzásra kell készülni!


A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 30-33 fok körül alakul. A késő esti órákra 24-27 fokig hűl a levegő.

Kedd: napos, száraz idő várható. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete 15-18 fok körül alakul. A délutáni órákra 31-33 fokig melegszik a levegő hőmérséklete.

Szerda: napos, száraz idő várható. A reggeli órák hőmérséklete 16-18 fok körül alakul. A délutáni órákra 33-35 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: csütörtöktől északnyugati áramlás alakul ki felettünk, jelentősen mérséklődik a meleg. Vasárnaptól már csak 25-26 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. Csütörtöktől kezdve, szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: sugárzás, száraz, idő, strand, nyár, kánikula, meleg, időjárás