Egy ciklon előoldali áramlásában, afrikai eredetű meleg, száraz levegő érkezik fölénk. A meleg levegő több hullámban érkezik, ezért a következő napokban tovább folytatódik a felmelegedés, egyre többfelé emelkedik 30 fok fölé a délutáni órák hőmérséklete és a hajnalok is egyre enyhébbek lesznek.

Pénteken sok napsütés várható, csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet, amelyből csapadék már nem valószínű. A délutáni órák hőmérséklete elérheti már a 26-29 fokot is.

Szombaton és vasárnap szinte zavartalan napsütés várható. Fokozódik a meleg, eleinte 28-30, majd vasárnaptól már 28-32 fok közötti maximum hőmérsékletek várhatók.
Hétfőtől kissé tovább melegszik a levegő.

Pénteken erős UV sugárzásra készüljünk!

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Péntek: többnyire napos, száraz idő várható, délutáni gomolyfelhő képződéssel. Csapadék nem valószínű. A délutáni órák hőmérséklete 26-29 fok között alakul. A késő esti órákra 17-20 fokig hűl a levegő.

null

Szombat: túlnyomóan napos, száraz idő várható, csapadék nem lesz. A reggeli órák hőmérséklete 13-16 fok között alakul. A délutáni órákra 26-30 fokig melegszik a levegő.

null

Vasárnap: napos, száraz idő várható. A reggeli órák hőmérséklete 14-16 fok körül alakul. A délutáni órákra 28-31 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét péntekig kánikulai meleg várható, majd szombattól változékonyabbra fordul időjárásunk, visszaesik a hőmérséklet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: június, szalinay, időjárás