A megnövekvő gomolyfelhőzetből szórványosan alakulhatnak ki záporok, gyenge zivatarok.

Déli áramlással afrikai eredetű, meleg léghullámok érik el térségünket. A következő napokban egyre erősödik a felmelegedés, vasárnap már részleges kánikula valószínű.

Csütörtökön egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat, amely jelentős változást nem okoz megyénk időjárásában, de hatására kissé nedvesebb, labilis levegő lesz felettünk. A sok napsütés mellett, időnként megnövekszik  majd a gomolyfelhőzet és szórványosan alakulhatnak ki záporok, gyenge zivatarok. A délutáni órákra általában 24-28 fok közé melegszik a levegő.


Péntektől már szárazabb, egyre melegebb levegő érkezik fölénk, ezért csökken a záporok, zivatarok valószínűsége. A sok napsütés mellett tovább melegszik az idő, a délutáni órákban már 26-29 fok közötti maximum hőmérsékleteket mérhetünk.

Szombattól fokozódik a meleg, vasárnap már részleges kánikula valószínű.

A következő napokban erős UV sugárzásra készüljünk!

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: a napos idő mellett, időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet és szórványosan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 24-28 fok között alakul. A késő esti órákra 16-18 fokig hűl a levegő.

Péntek: többnyire napos idő várható, délutáni gomolyfelhő képződéssel. A reggeli órák hőmérséklete 13-16 fok között alakul. A délutáni órákra 26-29 fok közé melegszik a levegő.



Szombat: túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem lesz. A reggeli órák hőmérséklete 13-16 fok között alakul. A délutáni órákra 26-30 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben folytatódik a meleg nyári idő, 30 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel. Csapadék nem valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: gomoly, sugárzás, idő, felhő, zivatar, meleg, szél, zápor, front, nyár, időjárás