Nyugat-Európa felett egy ciklon örvénylik, melynek áramlási rendszerébe a Kárpát-medence is beletartozik. A ciklon előoldali áramlásában, dél felől, egyre melegebb levegő éri el térségünket.

null

Kedden túlnyomóan napos idő várható, csak néhol növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet. A délutáni órákra már 23-25 fokig melegszik a levegő hőmérséklete. Szerdán és csütörtökön szinte zavartalan napsütés várható, további felmelegedéssel. A hajnalok egyre enyhébbek lesznek, a délutáni órákban pedig eleinte 25-27, majd csütörtökön már 27-29 fokig melegedhet a levegő. A hétvégén akár részleges kánikula is kialakulhat.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

null

Kedd: napos, száraz idő várható. A déli szél megélénkül. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 23-25 fok körül alakul. A késő esti órákra 25-27 fokig hűl a levegő.

null

Szerda: túlnyomóan napos idő várható. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 10-14 fok között alakul. A délutáni órákra 25-27 fokig melegszik a levegő.

null

Csütörtök: derült, száraz idő várható, legfeljebb néhol növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. A déli szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 10-15 fok között alakul. A délutáni órákra 27-29 fokig melegedhet a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik az igazi nyári idő, a hétvégén részleges kánikulával. Ezzel egy időben, a hétvégétől kissé megnőhet a frissítő záporok kialakulásának esélye.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szalinay, nyár, időjárás