Egy lombseprű nyelével mutatja a férfi, hogy mennyi víz gyűlt össze a háza előtti árokban. Azt mondja, amíg az útépítők nem nyúltak a vízelvezetőhöz, addig mindig rendesen elfolyt a csapadék. Tóth Sándor attól tart, hogy a felgyűlt víz megposhad, bebüdösödik, rosszabb esetben lassan a háza alá szivárog.

Tóth István attól fél, hogy a háza alá is befolyik az esővíz.
Tóth István attól fél, hogy a háza alá is befolyik az esővíz.

- A megoldás az az lenne, ha el lehetne folyatni a vizet. Úgyhogy, ez a megoldás. Feltölteni vissza az árkot, oda ahol volt és a víz menjen el - mondta Tóth István.

null

A probléma viszont nem ilyen egyértelmű a közútkezelő szerint. Ők rendelték meg ugyanis a csatorna rendbetételét is, ami az útfelújítás része volt.

A 66141-es számú út felújítása során a kivitelező feladata a csapadékvíz elvezetésének rendezése és az ároktisztítás. Az évek alatt feliszapolódott árkok tisztítása során valóban mélyebb árkok alakultak ki, mint a beavatkozás előtt, de nem mélyebb, mint az eredeti épített árok volt. Ez jól látható, mert a kapubejáróknál lévő átereszek folyásfenék-szintjéhez igazodott a rendezett árokfenék szint. Ahol ez mélyebbre sikerült, ott a kivitelező még javítási munkákat fog végezni. Az építési munkák még nem záródtak le, a munka még folyamatban van, az elmúlt héten az időjárás miatt nem tudtak dolgozni a szakemberek. Fontos kihangsúlyozni, hogy az ingatlanokhoz nem került közelebb árok, mint eredetileg volt, a nyomvonala sem változott, ahogy azt fentebb jeleztük, az eredeti állapotot hozta vissza a kivitelező. Érdemes még megemlíteni, hogy szélsőséges és nagy mennyiségű csapadék esetén lesz víz az elvezető árokban, mivel az éppen azt a célt szolgálja, hogy a burkolatra hulló csapadékvizeket befogadja és elvezesse. 

Az is elképzelhető, hogy egy környékbéli kocsibeálló miatt áll meg itt a víz. Ugyanakkor az is igaz, hogy az építkezések még nem fejeztődtek be, mert az elmúlt héten az időjárás hátráltatta a munkákat.

Címkék: víz, kaposszerdahely, árok, időjárás