Vasárnap egy gyenge csapadékzóna érint minket, ezért az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra, esetleg néhol zivatarra. A megye keleti tájain időnként felszakadozhat a felhőzet, előbukkanhat a nap is. Kissé emelkedik a hőmérséklet, a délutáni órákra általában 17-20 fokig melegszik a levegő, a magasabb értékek a gyengén felhős tájakon lesznek.

Hétfőtől délire fordul felettünk az áramlás, amellyel megkezdődik a meleg levegő beáramlása. Több napsütés várható, de a gomolyfelhőkből még előfordulhatnak futó záporok. A délutáni hőmérsékletek már elérhetik a 21-23 fokot is. Keddtől további melegedés várható és egyre kevesebb helyen fordulhat elő zápor.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: változóan, időnként erősen felhős idő várható, szórványosan kisebb esővel, záporral. A változóirányú szél megélénkül. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 17-20 fok között alakul. Késő estére 12-14 fokig hűl a levegő.

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható, legfeljebb csak néhol alakulhat ki futó zápor. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 6-10 fok között alakul. A délutáni órákra 21-23 fokig melegszik a levegő.

Kedd: többnyire napos idő várható, délutáni gomolyfelhő képződéssel. Csak néhol alakulhat ki zápor. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 9-12 fok között alakul. A délutáni órákra 23-25 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben napról napra melegszik a levegő, a jövő hét második felétől már 30 fok körüli maximum hőmérsékletek valószínűek.

 Végezetül pedig mutatunk egy látványos felvételt, melyet tegnap készített operatőr kollégánk a felhők átvonulásáról:

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szalinay, nyár, meleg, időjárás