A hét második felétől kissé növekszik majd a csapadékhajlam, de a hétvégihez hasonló időjárási helyzet nem várható.

Hétfőn általában gyengén felhős, napos idő várható, az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből nem valószínű csapadék. Az északi szél eleinte még élénk lesz, majd napközben fokozatosan mérséklődik. A vasárnapinál kellemesebb időnk lesz, a délutáni órákra 14-17 fokig melegszik a levegő. Kedd hajnalra erősen lehűl a levegő. Megyeszerte 2-5 fok közötti minimum hőmérsékleteket mérhetünk majd, de a fagyzugos völgyekben nem lehet kizárni gyenge talaj menti fagy előfordulását sem.
Napközben már jelentősen melegszik az idő, a sok napsütés hatására  elérhetjük a 20 fokot is. Szerdán eleinte még napos idő várható, majd az esti óráktól megnövekedhet a felhőzet és záporok is előfordulhatnak. Tovább melegszik az idő, napközben 20-23 fokos maximum hőmérsékletek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: többnyire napos idő várható, csak időnként növekedhet meg átmenetileg a gomolyfelhőzet. Csapadék nem várható. Az északi szél eleinte még élénk lesz. A délutáni órák hőmérséklete 14-17 fok között alakul. A késő esti órákra 7-10 fokig hűl a levegő.

Kedd: változóan felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A reggeli órák hőmérséklete 2-5 fok között alakul, néhol nem lehet kizárni gyenge talaj menti fagyot sem. A délutáni órákra 18-20 fokig melegszik a levegő.

Szerda: eleinte napos, száraz idő várható, majd a későbbiekben időnként megnövekszik a felhőzet, és az esti óráktól néhol, kisebb zápor is előfordulhat. A reggeli órák hőmérséklete 5-8 fok körül alakul. A délutáni órákra 20-23 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben igazi májusi idő várható, a hét második felétől, időnként kisebb záporokkal, a hétvégén esetleg átmeneti zivatarokkal. A nappali hőmérsékletek általában 20-24 fok között alakulnak majd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: enyhe, május, száraz, idő, nap, tavasz, meleg, időjárás