Szombat napközben egy hidegfront ér el minket. A front útját heves záporok, zivatarok, szélvihar és jégeső kísérheti majd. Zivatarok alkalmával, akár 20-40 mm eső is lezúdulhat majd.

A komoly helyzet azonban, az esti óráktól alakulhat ki megyénkben. A hidegfront ugyanis lelassulhat, hullámot vethet felettünk, éppen ezért kiadós csapadékzónájával valószínűleg beragad felettünk.

Az esti óráktól kezdve tartós, intenzív esőzés kezdődhet. Vasárnap délig, főleg a megye déli, délkeleti tájain, így térségünkben is, a szombat délutáni jelentős esők után, akár újabb 20-50 mm eső is lezúdulhat.

A lezúduló nagy mennyiségű csapadék, néhol villám árvizet is okozhat majd. Vasárnap délutántól, estétől várhatóan megszűnik a csapadékhullás.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: csapadék, extrém, idő, felhő, zápor, eső, időjárás