Szombaton eleinte erősen felhős idő várható kisebb esőkkel, majd napközben dél felől felszakadozik a felhőzet, kisüthet a nap, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből ezek után sem zárhatók ki, futó záporok kialakulása. A délutáni órák hőmérséklete általában 18-22 fok között alakul, de a tartósabban napos tájakon, ennél 1-2 fokkal melegebb is lehet. Vasárnap is folytatódik a változóan felhős idő, több-kevesebb napsütéssel. Az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan kell számítani záporokra, esetleg zivatarokra. A hőmérsékletek nem változnak lényegesen.

null

Hétfőtől már egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. A ciklon áramlási rendszerében, ismét páradús léghullámok érik el megyénket, ezért megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

1.jpg

Szombat: eleinte erősen felhős idő várható, elszórtan kisebb záporokkal, majd napközben felszakadozik a felhőzet, kisüthet a nap. Elszórtan, a későbbiekben is kialakulhatnak futó záporok. A délutáni órák hőmérséklete 18-22 fok között alakul. Késő estére 12-16 fokig hűl a levegő.

2.jpg

Vasárnap: változóan felhős idő várható, több-kevesebb napsütéssel. Az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan kell számítani záporra, zivatarra. A délkeleti szél megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 8-12 fok között alakul. A délutáni órákra 20-22 fokig melegszik a levegő.

null

Hétfő: az időnként erősen megnövekvő gomolyfelhőzet mellett, több-kevesebb napsütés is lehet. A délutáni órákban többfelé kell számítani záporokra, zivatarokra. A reggeli órák hőmérséklete 8-12 fok között alakul. A délutáni órákra 19-22 fokig melegszik a levegő.

null

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben is folytatódik a változékony, meleg idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: szalinay, időjárás, tavasz