A napsütést csak fátyolfelhők szűrhetik majd, melyből csapadék nem várható. Szerdától időnként már megnövekedhet a felhőzet felettünk, de csak elszórtan lehet számítani kisebb záporokra, jelentős csapadék ekkor sem valószínű. Kedden a többnyire napos időt, fátyolfelhők zavarhatják meg, amelyek nem befolyásolják lényegesen a hőmérsékletek alakulását. A délutáni órákra általában 18-22 fokig melegszik a levegő.

5.jpg

Szerdán egy gyenge front közelíti meg hazánkat, amely térségünkben jelentős változást nem okoz. Napközben a változóan felhős, napos idő mellett, időnként erősen megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan kell számítani kisebb záporok kialakulására. Jelentős csapadék nem valószínű. A több felhő miatt, 1-2 fokot visszaeshet a hőmérséklet, de a 16-20 fok közötti értékek még mindig magasabbak az átlagosnál. Csütörtökön az erősödő déli szél kíséretében, ismét melegszik az idő, a délutáni órákban helyenként 22-23 fokot is mérhetünk majd. Péntektől változékonyabbra fordul időjárásunk, több lesz felettünk a felhő, kisebb esők, záporok is előfordulhatnak majd. A hétvégén 4-5 fokkal visszaesik a hőmérséklet.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A délutáni órák hőmérséklete 18-21 fok körül alakul. A késő esti órákra 12-15 fokig hűl a levegő.

Szerda: a változóan felhős, napos idő mellett, időnként erősebben is megnövekedhet a felhőzet, és elszórtan kell számítani kisebb eső, zápor kialakulására. Néhol gyenge zivatartevékenység is előfordulhat. A reggeli órák hőmérséklete 3-7 fok között alakul. A délutáni órákra 16-20 fokig melegszik a levegő.

Csütörtök: változóan felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 4-8 fok között alakul. A délutáni órákra 18-23 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: a hétvégi átmeneti kisebb lehűlés után, hétfőtől ismét melegszik az idő. Kisebb csapadék, pénteken és szombaton lehet.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjós, szalinay, kapospont, eső, tavasz, időjárás