A vasárnap délelőtti órákban gyorsan melegszik a levegő, a zavartalan napsütés hatására a délutáni órákban általában 17-21 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk majd. A tiszta levegő miatt, meglehetősen erős lesz az UV sugárzás.

5.jpg

Hétfőn is folytatódik a meleg idő, a délutáni órákban helyenként 22 fok is lehet. Keddtől, szerdától egy gyenge front közelíti meg hazánk északi tájait, amely megyénkben nem okoz jelentős időjárás változást. Az időnként megnövekvő felhőzetből csapadék továbbra sem valószínű, és a hőmérsékletek is csak néhány fokot esnek vissza.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: túlnyomóan napos, száraz idő várható. A délutáni órák hőmérséklete 17-21 fok között alakul. Késő estére 8-13 fokig hűl a levegő.

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A reggeli órák hőmérséklete 3-6 fok között valószínű. A délutáni órákra 18-22 fokig melegszik a levegő.

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 3-6 fok között alakul. A délutáni órákra 16-20 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete.

Távolabbi kilátások: a jövő szombattól változékonyabbra fordulhat időjárásunk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: kapospont, időjós, időjárás, szalinay, tavasz, eső