Maga a hidegfront az esti óráktól érkezik meg. Akkor nagyobb területen várhatók záporok, intenzív záporok, esetleg zivatarok. A szél fokozatosan északnyugatira fordul és viharossá fokozódik. Az esti óráktól rohamosan csökken majd a hőmérséklet.

Az Aktuális radarképen a közelgő csapadékzóna látszik, amely hamarosan eléri térségünket is! 


Kattintson galériánkért!Kattintson galériánkért!Kattintson galériánkért!
Kattintson galériánkért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!


Ezeket a képeket pedig Nagyné Takács Krisztinától kaptuk, Ausztriából. Jól látszik a képeken is, hogy Ausztriát már elérte a hideg levegő első hulláma. Az 1000 m-nél magasabb helyeken erős havazás, hófúvás van jelenleg is. A hideg levegő fokozatosan eléri a hazánkat is. Nálunk esetleg a Kékesen lehet majd mutatóban hó.


A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tibor, pont, időjós, szalinay, kapos, időjárás