A mostani számítások szerint, a délelőtti órákban még nem valószínű csapadék, azonban már nem lesz zavartalan a napsütés sem. Napközben erősebben megnövekszik a felhőzet, és a délutáni órákban már szórványosan kell számítani kisebb esőre, záporra is. Egyre erősebb lesz a déli szél, időnként viharos széllökések is előfordulhatnak majd. Nem lesz még hűvös, a déli órákra általában 18-21 fokig melegszik a levegő.

A délutáni óráktól azonban, a front érkezésével elkezd majd hűlni a levegő. Az esti óráktól fokozatosan a ciklon hátoldalára kerülünk, így megkezdődik a hideg levegő beáramlása. A szél északnyugatira fordul, és továbbra is erős, időnként viharos lesz. Hétfőre a szombati maximum hőmérsékletekhez képest, 10-15 fokkal visszaesik a hőmérséklet. Szeles, időnként csapadékos idő várható, 9-11 fok közötti maximum hőmérsékletekkel. Drasztikus lehűlés lesz ez, a május végére jellemző 22-24 fokos hőmérsékletek után!

Csapadék előrejelzés vasárnap délutánra. A modell 15 óra körül várja a gyenge csapadékzóna megérkezését. Valószínű, hogy inkább záporos jellegű, kisebb csapadék lehet majd.

Hétfő délutánra várható maximum hőmérsékletek. A Dunántúlon mindössze 8-11 fokig emelkedik a hőmérséklet, a délutáni órákra.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: pont, kapos, időjós, tibor, szalinay, időjárás