A kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Somogy mellett, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre a várható viharos szél miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések a 70 kilométer/órát is meghaladhatják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére várható heves zivatar miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

A meteorológiai szolgálat azt írta: szerdán viharos északnyugati széllel hidegfront érkezik. A front hajnalban eléri a Kisalföldet, majd reggel, délelőtt már az ország nagy részén erős, időnként viharos lesz a szél. Főként a magasabban fekvő területeken (Dunántúli-középhegység térségében) 85 kilométer/órát meghaladó szél is előfordulhat. 

Az északkeleti határ közelében a záporok mellett napközben kis valószínűséggel zivatar is kialakulhat. Szerda este a legtöbb helyen fokozatosan mérséklődik majd a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között valószínű.

Címkék: szerda, szél, március, vihar, 2014, időjárás