Hétfőtől erőteljes melegedés kezdődik, ismét megjelennek a 20 fok körüli hőmérsékleti értékek. Hétfőn nagyrészt napos idő várható, csak időnként növekszik meg a felhőzet, csapadék nem várható. Az északnyugati szél megélénkül, a Balaton térségében megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 16-21 fok között alakul.

Kedden folytatódik a hétfőihez hasonló idő, 20 fok körüli hőmérsékletekkel, majd szerdán ismét egy hidegfront érinti térségünket. Átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan kell számítani kisebb esőre, záporra. Napközben aztán már csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap. Az északnyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, de a 15-19 fokos maximum hőmérsékletek még így is magasabbak lesznek az átlagosnál. Csütörtöktől újabb melegedés várható.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A délutáni órák hőmérséklete 16-21 fok között alakul. Késő estére 10-13 fokig hűl a levegő.



Kedd:
változóan felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél megélénkül. A reggeli órák hőmérséklete 3-7 fok között alakul. A délutáni órákra 17-21 fok közé melegszik a levegő.



Szerda: átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de csak elszórtan kell számítani kisebb záporra. A délutáni órákban már többnyire gyengén felhős idő várható. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A reggeli órák hőmérséklete 6-10 fok körül alakul. A délutáni órákra 15-19 fokig melegszik a levegő. A magasabb értékek a megye déli felén lesznek.

Távolabbi kilátások: a következő egy hétben, 10 napban is folytatódik az átlagosnál jóval melegebb, májusi idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: süt, idő, kellemes, enyhe, szél, nap, meleg, front, tavasz, időjárás