Vasárnap, az időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet, csak elszórtan kell számítani kisebb esőre, záporra. Az északnyugati, nyugati szél továbbra is erős lesz, a megye északi részén egy-egy viharos széllökés is előfordulhat. A délutáni órák hőmérséklete általában 10-15 fok között alakul, a magasabb értékek a déli tájakon lesznek. Hétfőn újabb felmelegedés kezdődik. A változóan felhős ég mellett, többórás napsütés is lehet. A nyugati, délnyugati szél megerősödik. A délutáni órákra 16-21 fok közé melegszik a levegő, a magasabb értékek a tartósan napos tájakon lesznek. Kedden is folytatódik a meleg idő, majd szerdától kissé hűvösebb léghullámok érkeznek, de csak átmenetileg esik vissza néhány fokot a hőmérséklet.

Egy Európa északi részén örvénylő ciklon hidegfrontja vonult át a Kárpát-medencén. A következő 24 órában már ismét délnyugatira fordul felettünk az áramlás.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Vasárnap: az időnként erősen felhős ég mellett napsütés is lehet. Szórványosan kell számítani kisebb  esőre, futó záporra. Az északnyugati szél megerősödik. A délutáni órák hőmérséklete 10-15 fok körül alakul. Késő estére 8-12 fokig hűl a levegő.

Hétfő: felhőátvonulások várhatók, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 4-7 fok körül alakul. A délutáni órákra 16-21 fok közé melegszik a levegő.

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 3-7 fok között alakul. A délutáni órákra 17-21 fokig melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: A következő egy hétben is folytatódik, a szeles, változékony, de az átlagosnál melegebb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: március, 2014, szalinay, időjárás