Az önkormányzat uniós forrából több mint 512 millió forintot fordított az intézmény energetikai felújítására - mondta el az átadón Pintér Rómeó, alpolgármester: "Az épület energiaigénye közel a felére csökkent. Ezt tettük azért, hogy az energiafüggetlenségünkben egyet előre lépjünk. Másrészt, ami ugyanennyire fontos, hogy a városunkban lévő iskolák állapota a lehető legjobb mértékben javuljon. Az ide járó gyermekek a lehető legjobb körülmények között tanulhassanak, a pedagógusok pedig a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak."

A felújításhoz a Kaposvári Szakképzési Centrum is hozzájárult, csaknem 70 millió forinttal - tudtuk meg a kancellártól, Csiba Ágotától, amiből a többi között majdnem 340 ledes világítótestet vásárolak és építettek be, de jutott pénz a beépített szekrények felújítására és egy új labdafogó hálóra is.

Az önkormányzat idén a közgazdaságin kívül a gépészben, az építőipariban és a könyvtárban is végzett energetikai felújításokat összeségében több mint 1 milliárd forint értékben. 

Címkék: technikum, közgazdasági, energetika, Noszlopy, felújítás