A kaposvári cukorgyár építése 1893-ban kezdődött meg. A ma 130 éves üzem és a 150 éves város története mindig is szorosan összefonódott. A vállalkozás a kezdetek óta sokat tesz a városrész fejlődéséért - emelte ki ünnepi beszédében Kaposvár polgármestere, Szita Károly, aki átadta a város jubileumi emlékzászlaját is: "Arról is tudni kell, hogy a cukorgyár kezdte el a Pécsi utca kialakítását, részt vállalt a Hősök templomának megépítésében, akárcsak az idén 100 éves Kaposvári Rákóczi FC megalapításában."

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila pedig azt hangsúlyozta, hogy az egyik legfontosabb élelmiszeripari alapanyag, amelynek a hozzáférése ellátásbiztonsági kérdés. Így az, hogy városunkban van az ország egyetlen, ma is működő cukorgyára, az stratégiai jelentősségű.

A cukorgyár ellátásához idén a tavalyinál csaknem 60 százalékkal nagyobb területen 13651 hektáron termeltek cukorrépát. Ráadásul az időjárás is kedvezett a termésnek, így egy kicsit hosszabb 125 napos kampányra számítanak a cégvezetők - mondta el a Magyar Cukor Zrt. kereskedelmi és marketing igazgatója, Kovács Gergely: "Erős kampányra számítunk, közel 900 ezer tonna cukorrépa feldolgozására készülünk. A munkát 241 állandó dolgozónk mellett még ember fogja segíteni a következő hónapokban." 

A cukorgyárnál elkezdődött egy jelentős, 4,8 milliárd forintos fejlesztés is, amelynek során megújulnak a gyártóegységek és egy új csomagoló gépet is munkába állítanak. 

Címkék: foglalkoztat, élemiszer, emlékzászló, cukorgyár, dolgozó, munka, Kaposvár, gazdaság