A Keleti ipari parkban zajlik Kaposvár történetének legnagyobb iparfejlesztése. Egy piacvezető török cég ugyanis ezen a területen építi fel legújabb üvegcsomagoló-anyag gyárát. Üdítős és befőttes üvegek készülnek majd itt. A Sisecam csoport világszerte több mint egy 40 üzemet működtet és termékeit mintegy 150 országba exportálja.

"Cégünk négy kontinensen van jelen, 24 ezer alkalmazottal. Termelésünk pedig évente 5,6 millió tonna. A kaposvári kapacitás elérheti majd akár a napi 550 tonnát is." - mondta el egy szerdai sajtótájékoztatón Burçin İşgüden, a ŞİŞECAM műszaki menedzsere

A beruházás földmunkáit ezekben a napokban zárják le, aztán következik az építkezés látványosabb része: felhúzzák a falakat és megérkeznek a különféle berendezések is. A kivitelező szigorú szabályok szerint dolgozik - tette hozzá a Doğuş Construction helyettes projekt menedzser, Barış Özek: "A legfontosabb célunk az, hogy időben befejezzük az építkezést, mindamellett, hogy maximálisan ügyelünk és betartjuk a vonatkozó egészségügyi-, biztonsági-, illetve környezetvédelmi előírásokra is."

A gyárban 300-350 ember helyezkedhet majd el, de már maga, a várhatóan a jövő őszig tartó építkezés is rengeteg embernek ad munkát - tudtuk meg a Kaposvári Fejlesztési Központ, ügyvezetőjétől, Dombi Pétertől: "Átlagosan a következő 16 hónapban havonta 700 fő fog a területen dolgozni, de a csúcshónapokban ez 1300-1400 főre is fel fog emelkedni. Ezt a munkavállalói létszámot részben a beruházó hozza, tehát az üveggyár saját alkalmazottai lesznek, részben a generálkivitelező alvállalkozói. Emellett 350-400 ember a térségből is elhelyezkedhet itt. Ennek a létszámnak a 10 százaléka szellemi foglalkoztatású lesz, 90 százaléka pedig fizikai dolgozó."

A beruházó elsősorban kaposvári és környékbéli munkavállalókra számít, ám ha helyben nem lesz elegendő jelentkező, akkor országossá bővítik a keresést.

Információink szerint az alábbi munkakörökről van szó:

Projekt menedzser asszisztens, fejlesztési tervező és lebonyolító mérnök, HR munkatárs, könyvelő, beszerző, építőmérnök, gépészmérnök, villamosmérnök, vámfelügyelő, vámtiszt, szállításszervező, tűz-, munka- és környezetvédelmi felügyelő, tűz-, munka- és környezetvédelmi megbízott, biztonságvédelmi felelős, biztonságvédelmi technikus, környezetvédelmi felelős, irodai kisegítő.

Mérő munkatárs, könnyű- és nehézgépkezelő, gépésztechnikus, villanyszerelő, gépész szakmunkás, gépkezelő, raktárvezető, vasbeton szerelő, zsaluzó, takarító, mosodai kisegítő.

Címkék: üveggyár, Sisecam, ipar, munkahely, bér, Kaposvár, gazdaság