Politikusok és a gazdasági élet szereplői hallgatták figyelmesen a területfejlesztési miniszter kaposvári előadást. Navracsics Tibor a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara meghívására érkezett városunkba. A tárcavezető elmondta: az uniós források - amik akár a nyárra is megérkezhetnek - kétharmadát a területi különbségek kezelésére fordítana a kormány, így kiemelt figyelmet kap a régiónk is a fejlesztések terén. A pénzből a többi között ipari parkok létrehozására és munkahelyteremtésre lehet majd költeni. 

Ez Kaposvárnak körülbelül 15 milliárd forintot jelenten majd - tudtuk meg Szita Károly polgármestertől: "Célunk változatlan: a lehető legtöbb munkahely, a magasabb munkabérek elérése és a megújuló energiák mértékének növelése. Kaposváron 62 ezer ember él, 120 ezer ember használja. Így infrastruktúránkat is folyamatosan fejleszteni kell."

fotó: MTI/Katona Tibor
fotó: MTI/Katona Tibor

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László pedig arról beszélt: "mostanra jól látszik, hogy a vállalkozások többsége sikeresen tud alkalmazkodni a nem várt körülményekhez, például az energiaválsághoz."

A Magyar Bankholding Zrt. vezető elemzője, Suppán Gergely úgy látja: az energiaválság és az infláció is enyhül, ez pedig jobb helyzetbe hozhatja a vállalkozásokat.  

Címkék: Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, Dél-Dunántúl, régió, forrás, munkahely, SKIK, energia, bér, fejleszt, gazdaság