A beruházás részleteiről Kaposvár polgármestere ma délután egyeztetett az érintett cégek vezetőivel. Szita Károly azt mondta: a 305 millió forintba kerülő fejlesztések jelentősen növelik majd a vállalkozások versenyképességét.

Egy pénteki fórumon Kaposvár polgármestere bejelentette: a város nagyívű fejlesztési programja ezt a területet is érinti. A cégek örömmel egyeztettek a részletekről.

"Azt gondolom, hogy ezek az infrastrukturális fejlesztések, nagyon sokat fognak nekünk jelenteni. Főleg az út, a szennyvízhálózat és az internet fejlesztés." - mondta Balla Csaba, a ERFO Közhasznú Nonprofit Kft. régióvezetője

A fórumon Kaposvár polgármester Szita Károly kiemelte: a térségi vállalkozások fejlesztése és versenyképességük növelése kiemlet feladata a városnak.

"Én abban hiszek, hogy akkor erős egy város, ha erősek a vállalkozásai.  Egy erős vállalkozásnak a családjai is erősek lehetnek. Ők a város családjai. Így lehet egyről a kettőre jutni." - tette hozzá Szita Károly, Kaposvár polgármestere.

Idén újabb három iparterület fejlesztését tűzte ki célul Kaposvár. Ezek: a volt IKV telep a Nyár utácában, a Pécsi utca 97 és a Pécsi utca 11. száma alatti telepek. Ez utóbbi megújítására több mint 300 millió forintot szán a város. Ebből a pénzből megújulnak az utak, a közvilágítás, a csapadék- és a szennyvízelvezető rendszer, valamint az informatikai hálózat.

Címkék: vállalkozások, Szita Károly, kaposvár, gazdaság