"Energiaválság ide, pandémia oda - Kaposvár egy erős város és 2022-ben is folytatni fogja azt a dinamikus fejlődést, amit az elmúlt pár megszokhattak ..." - ezekkel a szavakkal összegezte a költségvetésről szóló napirendet ma délelőtt Borhi Zsombor, alpolgármester, aki a betegsége miatt távolmaradó Szita Károly polgármester helyett a közgyűlést vezette.

A képviselő-testületi ülésen egyebek közt szó esett a Sávház kopolit üvegezésének teljes cseréjéről, az oktatási intézmények energetikai korszerűsítéséről, az iskolaudvarok és orvosi rendelők felújításáról, valamint a donneri városrész rehabilitációjáról is.

A közgyűlésen elhangzott: a somogyi megyeszékhelyen közel a teljes foglalkoztatottság, aminek az elérését több új, nemzetközi szinten is jelentős befektető megjelenése és a stratégiai cégek beruházásai is segítik.

Az idei évben elkezdődik az Északi ipari park fejlesztése is. Erről a kormány is döntött már. 2,7 milliárd forintból négy ütemben egy 170 hektáros területet épít ki a város. Az első, most kezdődő ütem 22 hektárról szól.

Nemcsak az iparfejlesztés folytatódik idén, hanem az Egészséges Kaposvár 2030 program is. Bringapumpa park jön létre a Városligetben és új köztéri sporteszközöket is kihelyeznek. Természetesen a kortalan torna is folytatódik, akárcsak a munkahelyi szűrések.

Idén új bölcsőde is nyílik a városban, az Irányi Dániel utcában. A szentjakabi bencés apátság megújítására hamarosan elindul a közbeszerzés és ősszel várhatóan a megszépült Dorottya ház is megnyithat. A tervek szerint a Deseda kemping jövő év nyarán fogadhat újra vendégeket.

Címkék: közgyűlés, költségvetés, képviselő, Kaposvár, gazdaság