A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt két hétben a téli időszak végén keletkezett burkolathibák javítására helyezte a hangsúlyt, melynek során csak február második felében több mint 1600 tonna aszfaltot dolgozott be az országos hálózaton.

Február első felében a rendkívül csapadékos, változékony és szélsőséges időjárás, valamint a fagyási és olvadási ciklusok gyakori váltakozása az országos közutakon is kedvezett a burkolathibák kialakulásának. A téliesebb időjárás végével, február közepétől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 94 mérnöksége a lokális javítása munkákra helyezte, helyezi a hangsúlyt, melynek során az elmúlt két hétben 227 tonna meleg és 1391 tonna hidegaszfaltot dolgoztak be a szakemberek.

A következő hetekben még többnyire hideg, utántömörödő aszfalt felhasználásával végzik az ideiglenes, lokális javítási munkákat a szakemberek. Ugyanakkor egyes gyorsforgalmi szakaszokon és főutakon, ahol a melegaszfaltkeverő telepek nyitva tartanak, tartósabb melegaszfaltos beavatkozásokat is végeznek. A beavatkozások első körben a gyorsforgalmi utakon, majd a fő-, végül a mellék- és bekötőutakon zajlanak, előzetes ütemtervek alapján. A tartósabb melegaszfaltos javítások és a teljes körű felújítási munkák országosan a téli szezon után, március folyamán indulnak el.

Címkék: burkolat, kátyú, közút, gazdaság