Az 1987-ben épült intézmény jelentős felújításon esett át. A központba egyre több, mozgásában korlátozott gyermek jár, így az akadálymentesítés során liftet is építettek az épületbe. Emellett hőszigetelést, nyílászárócserét hajtottak végre, korszerűsítették a fűtési rendszert, a szellőzőrendszereket és a világítótesteket, valamint napelemes rendszert is telepítettek. Mindez a zöld város programnak, mely során Kaposvár hosszútávú célja, hogy az energiaellátás terén garantálja az ellátás biztonságát, a kiszámítható és megfizethető árakat.

A város a koronavírus járvány idején sem állította le a munkálatokat, így óvta meg az építőiparban azokat a munkahelyeket, amelyek a vírus által okozott gazdasági válság miatt kerültek veszélybe.

Szakemberek dolgoznak a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ külső homlokzatán 2020 tavaszán.
Szakemberek dolgoznak a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ külső homlokzatán 2020 tavaszán.

„A kaposvári Bárczi Gusztáv Iskola energetikai korszerűsítése” elnevezésű, TOP-6.5.1-15-KA1-2016-00002 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg."

Címkék: energetika, gyógypedagógia, korszerűsítés, Bárczi, támogatás, beruházás, felújítás, gazdaság