2021.01.24 - Vasárnap
Timót

Szilveszteri virslimustra Szerző: MTI | 2020. December 28. - Hétfő 10:38 | Címkék: Élelmiszerbiztonság, Gazdaság, virsli, Szilveszter

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium laboratóriumában húszféle húskészítményt vizsgáltak meg. Egy nem felelt meg maradéktalanul az előírásoknak.

A minisztérium akkreditált laboratóriumában elvégzett vizsgálatok a húskészítmények feltüntetett zsír- és fehérjetartalmának ellenőrzésére irányultak. A szakemberek megnézték azt is, hogy a virsli megnevezés jogszerűen szerepel-e a termékek címkéjén.

A Magyar Élelmiszerkönyv a virsli megnevezés használatánál határértékeket rögzít a termékek minimális fehérje- és maximális zsír-, víz- és sótartalmára. Ennek az előírásnak a mintavételezett húskészítmények mindegyike megfelelt.

A laborban ellenőrizték, hogy helytállóak-e a termékcímkén feltüntetett összetevők és mennyiségek. A fehérjetartalom minden vizsgált virsli csomagolásán valósághűen szerepelt. A zsírtartalom azonban egy esetben a megengedett 20 százaléknál jóval magasabb mértékben, 75 százalékkal tért el a jelzett mennyiségtől.

A kifogásolható virsli gyártójával szemben a megtévesztő tájékoztatás miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indult. A termék csak akkor forgalmazható, ha a címkén feltüntetett értéket a valós mennyiségnek megfelelőre javítják.

A szilveszteri virslimustra eredményei

 

Vissza az előző oldalra

Weboldalunk a használat elősegítése és a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket, "cookie"-kat használ.
A böngészés folytatásával jóváhagyja a sütik használatát. Bővebb információ

Bezárás