Csütörtökön este 481 regisztrált koronavírus-fertőzött volt Kaposváron. Kórházban 48 beteget ápolnak - ismertette a legfrissebb járványügyi adokat egy ma reggeli rádióinterjúban Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: a tendenciák szerint hetente majdnem megduplázódik a fertőzöttek száma az országban és sajnos nincs ez másképp a somogyi megyeszékhelyen sem.

Az általános- és középiskolák mindegyikében jelen van már a vírus, időszerűen 20 felsős osztályban folyik digitális oktatás.

Az életbe lépett korlátozó intézkedésekkel a kaposváriak többsége egyetért és be is tartja a szigorításokat, még, ha szabálytalan maszkviselést is látni néha-néha. Mindezekkel együtt is a polgármester szerint köszönet illeti a városlakókat a fegyelemzettségükért, hiszen a meghozott döntések most az egészségünk-, illetve embertársaink védelméről szólnak.

Szita Károly a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének a javaslatára is reagált. Parragh László a napokban arról beszélt, hogy szerinte a pandémia idejére csökkenteni kellene, vagy el kellene törölni az iparűzési adót. Kaposvár polgármestere viszont úgy véli: helytelen ez a javaslat, mert az iparűzési adó jelentősen hozzájárul egy-egy település életéhez. Az ebből az adónemből származó forintokból ugyanis a többi között utak és járdák épülnek, intézmények működnek, jut a tömegközlekedésre és a közvilágításra is. A vállalkozók tulajdonképpen így támogatják a város működését. A somogyi megyeszékhelynek az iparűzési adó évi hárommilliárd forintot jelent, aminek a pótlása időszerűen lehetetlen - fogalmazott a polgármester.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: iparűzési, vállalkozó, óvintézkedés, maszk, koronavírus, járvány, gazdaság, adó, Kaposvár