Online konferenciára hívta ma a térség vállakozásait a Szent István Egyetem Kaposvári Campusa. A régiós összefogás az innováció jegyében elnevezésű program egyik célja az volt, hogy az egyetem szolgáltatásait minél szélesebb körben elérhetővé tegye - mondta el a fórumon Dr.Gyarmati Tünde, a SZIE-KE Innovációs és Tudástranszfer Iroda igazgatója: "Célunk a régióban folyó innovációknak a megismertetése a válalkozásokkal történő hosszú távú együttműködések megteremtése."

Szita Károly, Kaposvár polgármestere pedig arról beszélt: a város jövője azon múlik, hogy a vállalkozások meg tudják-e valósítani elképzeléseiket. A 67-es gyorsforgalmi út és az iparterületek felújítása nagy előrelépést jelent a versenyképesség növelésében, csakúgy mint az új ipari parkok létrejötte: "Még nagyobb lendülettel folytatjuk a Dél-Dunántúl és benne Kaposvár 21. századi újraiparosítását. Ez azt is jelenti a kaposváriak számára, hogy nő a versenyképeségünk, nő a magasabb hozzá adott értéket képviselő vállalkozások városi jelenléte. Ezzel együtt egyre több Nyugat-Európában is versenyképes termék készülhet nálunk, egyre magasabb fizetések mellett."

Prof. Dr. Kovács Melinda, a Szent István Egyetem Kaposvári Campusának főigazgatója, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem rektora
Prof. Dr. Kovács Melinda, a Szent István Egyetem Kaposvári Campusának főigazgatója, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem rektora

A Szent István Egyetem rektora, Prof. Dr. Gyuricza Csaba hozzátette: minden felsőoktatási intézmény számára kiemelten fontos az együttműködés a piaci szereplőkkel: "Azok az innovációk érnek ma valamit, amelyek a gazdasági élet szereplőivel közösen születnek meg. Ez viszi előre a gazdaságot. Egy egyetem, egy felsőoktatási intézmény törvényszerűen része ezeknek az együttműködéseknek. A gazdasági növekedésben úgy tud szerepet játszani, ha kapcsoldik a piaci igényekhez."

A mai online konferenciához csaknem 100 vállakozás csatlakozott.

Címkék: iparosítás, versenyképesség, innováció, cég, vállalkozás, egyetem, Kaposvár, gazdaság