A koronavírus okozta nehézségek ellenére ez évben is megrendezték Gyulán a „Brillante” Hungarian Spirits Award nemzetközi párlatversenyt, ahol 149 párlatkészítő 838 versenymintáját minősítette a zsűri. A hétvégén online eredményhirdetésen értesülhettek a versenyzők és a nyilvánosság az ítészek döntéséről. Megyénkből 10 pálinkakészítő alkotása kapott érmes minősítést ezen a kiemelkedő szakmai ranggal bíró versenyen.

Évek óta a hazai és nemzetközi megmérettetések legjobbjai közé tartozik a kaposvári Gyenesei Pálinkárium, amely ezen a versenyen idén 6 aranyérmet (birs, kajszibarack, Otelló törköly, vadbodza, málna és fekete berkenye), 4 ezüst és 2 bronzérmet nyert. Ők kapták a versenyen a legtöbb champion minősítést, szám szerint hármat, a maximális 20 pontot elért málnáért és fekete berkenyéért, valamint az Otelló törkölyért. A sokéves kiemelkedő eredményekért Gyenesei István elnyerte a Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének különdíját is.

Hasonló szép sikernek örülhetett a barcsi Tóth Tamás Csaba, aki 5 arany (Jázmin szőlő, fekete noah szőlő, fekete berkenye, vadcseresznye és vad őszibarack), 3 ezüst és 6 bronz minősítést nyert. Vad őszibarack párlatát champion díjjal jutalmazták, és egyben elnyerte Gyula Város különdíját.

Champion díjjal térhetett haza a fiatal nemzedék legjobbja, a kaposvári Szabó Krisztián is, amit Szomolyai fekete cseresznye párlatával érdemelt ki. Összesen két arany ( cseresznye és alma-borpárlat vegyes), 7 ezüst és 1 bronzérmet nyert.

Hagyományosan jól szerepelt a kaposvári Galántai János, 2 arany (Vilmoskörte, kajszibarack), 4 ezüst és 3 bronzérmes minősítéssel.

Aranyérmet nyert még a somogyudvarhelyi Sass Tamás fekete noah szőlő pálinkájával, amely mellé 2 ezüst és 2 bronzérmet is begyűjtött.

Érmes minősítést érdemelt ki a kaposvári Gallai Zsófia és a kaposmérői Korányi János is. Mindketten 1-1 ezüst és 2-2 bronzérmet nyerve.

1-1 ezüst és bronzéremmel jutalmazták a kaposvári Fazekas Zsuzsannát és Dr. Czóbel Gábort is.

A csokonyavisontai Bürge Zsolt pedig 2 bronzéremnek örülhetett.

Címkék: nedű, pálinka, Somogy, megye, elismerés, díj, gazdaság