A fizetésemelés a Kométánál a járvány időszakában sem maradt el. Idén áprilisban átlagosan 3,4%-kal növekedtek a bérek, amit október 1-től megdupláznak. A fizikai területen dolgozók átlagosan 5, a szellemi munkát végzők pedig átlagosan 3%-kal keresnek majd többet jövő hónaptól. A Kométa célja, hogy fejlesztéseivel még meghatározóbb húsipari szereplő legyen Európában. Mindehhez – a beruházásokon túl – szükség van elkötelezett munkavállalókra és további szakemberekre is. A következő években 4-500 új munkahely teremtését tervezik Kaposváron.

A húsfeldolgozással és húsipari termékgyártással foglalkozó magyarországi vállalkozások közül a Kométának lett először melléktermék feldolgozó üzeme. A kaposvári üzem építése 2020 augusztusában fejeződött be, a projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A Kométa a koronavírusjárvány miatt stratégiai fontosságú vállalattá vált, megrendelései folyamatosak, szakemberekre emiatt és az újonnan épült üzem miatt is szüksége van. 

2020 júliusában a Kométa stratégiai megállapodást kötött a kormánnyal, a több tízmilliárdos fejlesztéssel a tervek szerint megkétszerezi kapacitását, és így 4-500 új munkahelyet teremt Kaposváron.

Címkék: kométa, béremelés, kaposvár, gazdaság