A kaposvári iskolákban fenntartótól függetlenül mindenütt megtették a szükséges óvintézkedéseket. Erről a város polgármestere beszélt szokásos reggeli rádióinterjújában. Szita Károly elmondta: az intézmények a kötelező eljásrend alapján készültek fel a becsengetésre.

A somogyi megyeszékhelyen több mint 11 ezer diák ül majd az iskolapadokba, közülük 208-an az általános iskola első osztályát kezdik meg.

Kaposvár az elmúlt években majdnem kétmilliárd forintot költött az oktatási intézményel korszerűsítésére, így például a nyílászárók cseréjére, a hőszigetelésre vagy éppen a játszóudvarok fejlesztésére.

A polgármester arról is beszélt, hogy idén is folytatódik az országosan is példaértékűnek számító ingyenes úszás-, illetve korcsolyaoktatás.

Mindezek mellett a város természetesen továbbra is minden segítséget megad a nehéz helyzetben lévő családoknak. Szeptember 15-éig kérhető a beiskolázási támogatás és az étkezési díjhoz is igényelhetnek támogatást a rászorulók.

Elérhetőek a már ismert kaposvári ösztöndíjak is, amelyekre éves szinten nagyjából százmillió forintot költ az önkormányzat.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: óvintézkedés, diák, tanév, ösztöndíj, iskola, koronavírus, támogatás, gazdaság, Kaposvár