Az innovációs és technológiai miniszter, Palkovics László a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlésén a többi között arról beszélt, hogy az eddig sikeresnek bizonyult járványügyi intézkedéseknél a politikai döntéshozók egyszerre több dolgot is szem előtt tartanak. Az emberek egészségi állapotát, a vírus terjedését és a gazdasági folyamatokat. A kormány célja: a munkahelyvédelem és a gazdaság erősítése.

A munkahelyek megtartása és újabbak teremtése a kormánynak és az önkormányzatoknak is az egyik legfőbb célja - fogalmazott a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként Szita Károly. Kaposvár polgármestere szerint ez a közös szándék a vállalkozásokat segítő intézkedésekben is megmutatkozik.

A nagyvárosi fejlesztések és beruházások ugyanakkor nemcsak az adott településen élőknek jelentenek segítséget, illetve lehetőséget. Azok ugyanis a települések vonzáskörzetének fejlődésére és versenyképességére, valamint az agglomerációk lakóinak az életére is jótékony hatással vannak.

(borítókép: MTI/Vasvári Tamás)

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: Palkovics, gazdaságvédelem, Megyei Jogú Városok Szövetsége, beruházás, foglalkoztatás, fejlesztés, Szita, munka, koronavírus