A kaposvári hulladékgazdálkodási szolgáltató munkatársai veszélyhelyzet idején is éppúgy tették a dolgukat, mint máskor. A kukásautók a megszokott menetrend szerint járták a város utcáit és gyűjtötték össze a kommunális, illetve szelektív hulladékot.

A gyűjtőedények tartalma a város határában álló telepre kerül, ahol a kék kukák tartalmát szétválogatják, hogy aztán a műanyagot és a papírt anyagában újrahasznosítsák. A cég több mint száz embernek nyújt biztos megélhetést.

- Cégünk 150 embert foglalkoztat, aminek nagyjából a fele a hulladék feldolgozásával, a másik fele pedig a hulladék begyűjtésével foglalkozik. Időszerűen szinte folyamatosan keresünk jellemzően fizikai munkára újabb dolgozókat - tudtuk meg Szilágyi Ádámtól, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

A szolgáltató igyekszik megbecsülni munkavállalóit. Idén nagyjából 12 százalékos béremelésben állapodtak meg velük.

- Eredményes tárgyalásokat hajtunk végre most már évről-évre. Ez az idén elhúzódott egy kicsit, novemberben kezdtük és áprilisra sikerült megegyezni, ami megelégedést okoz a dolgozóknak: 11-12 százalék közötti béremelést tudtunk kiharcolni. A munkáltató partner a megállapodásokban - tette hozzá Vörös József, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szakszervezeti titkára.

A veszélyhelyzet megszüntetése után a szolgáltató a régió majdnem 120 településén ismét elkezdte megszervezni a lomtalanítást. A településekre lebontott időpontokról a cég honlapján, a khg.hu címen lehet tájékozódni.

Címkék: Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., béremelés, szemét, gazdaság