Jövő héten létrejöhet a megállapodás az Európai Bizottsággal az állami beruházásösztönzés uniós korlátozásának feloldásáról - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Budapesten, a versenyképességnövelő program pénteki szerződésátadó rendezvényén. 

Szijjártó Péter a bemutatkozó cégekkel példázta, hogy a magyar gazdaság kiegyensúlyozott, sokféle iparágra és vállalkozásra támaszkodhat. A Kometa 99 Zrt. csaknem 576,5 millió forint értékű beruházásához a kormány több mint 282,4 millió forinttal járul hozzá. A kaposvári húsüzem idén csaknem 50 milliárd forintos árbevétellel számol, értékesítéseinek a fele külföldről származik. A forgalom 8 év alatt csaknem megduplázódott, a termékeket ma már több mint 40 országban értékesítik. A versenyképességi pályázatban vállalt beruházás 25 százalékkal növeli a Kometa 99 gyártási teljesítményét.

Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató azt szeretné, ha a Kaposváron készült termékek a magyar húsipar zászlóshajóiként jelennének meg a külföldi piacokon. Véleménye szerint a válsághelyzet megmutatta, hogy az élelmiszeripar létfontosságú, és ehhez Magyarország kiváló adottságokkal rendelkezik. A külső feltételek persze nem mindig kedvezőek, hiszen a koronavírus előtt a sertéspestis nehezítette a fejlődést, de a versenyképességi támogatásnak köszönhetően folytatódhatnak a megkezdett fejlesztések - tette hozzá.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly a Facebook oldalán köszönetet mondott, hogy Kaposvár gazdaságát is támogatják. "Hajrá Kométa" - zárta a gondolait.

Szita Károly

Köszönjük, hogy a kaposvári gazdaságot is támogatják! A Kometa 99 Z... rt. csaknem 576,5 millió forint értékű beruházásához a kormány több mint 282,4 millió forinttal járul hozzá. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma nyújtotta át a támogatói okiratot Giacomo Pedranzini tulajdonosnak. Hajrá Kométa!

Gelencsér Attila, Kaposvár országgyűlési képviselője pedig arról beszélt, hogy a helyi tapasztalatok alapján úgy látja, a vállalkozók fontos segítségként tekintenek a gazdaságvédelmi intézkedésekre. Épülésükre szolgálhat ugyanakkor az is, hogy - mint mondta - a járványhelyzet felülvizsgálatra, átvilágításra, újragondolásra késztet. 

A támogatott cégek között szerepel még a CE Glass Üveg- és Gépipari Kft. és a Nidec GPM cégcsoport is.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: kométa, fejlesztés, kaposvár, gazdaság