Már az elmúlt hétvégén is sokan sétálgattak, vagy éppen kerékpároztak a fonyódi kikötőben. Az éttermek többsége és a fagylaltos is kinyitott már. A Balaton-parti településen két hónap zárva tartás után már készülnek a turisztikai szezonra.

"Már a május 15-i hétvégén leraktuk a lejárókat a strandokon, azóta várjuk a vendégeket. Az Árpád partot és a kikötői üzletsor vendéglátóit már sokan látogatták és természetesen Pünkösdre is készülünk. A strandokat ugyan még nem látogatják fürdőzők, de a napozók és néhány merész ember már belelopakodott a vízbe." - árulta el Fonyód polgármestere, Hidvégi József.

Balaton szezon büfé

A balaton parti települések idén jó szezonra számítanak. Abban bíznak, hogy a koronavírus járvány miatt többen választják a hazai látnivalókat. A Magyar Turisztikai Ügynökség ajánlásával elkészült egy kiadvány, amely tartalmazza a biztonságos vendéglátás feltételeit. Ez eljutott már minden turisztikai egységbe.

"Mi pozitívan gondolkodunk és bízunk egy jó nyári szezonban. Érezhető még, hogy az emberek többségében az utazási vágy egyértelműen ott van. Mindenki szeretne utazni biztonságosan. Első helyen a biztonság áll és ebben Magyarország nagyon jó helyen szerepel. Bízunk abban, hogy a belföldi forgalom kifejezetten erős lesz, és a belföldi helyzet stabilitásával külföldi vendégekre is számítunk a Balatonnál." - mondta el Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

A járványügyi intézkedések miatt a nyári nagy fesztiválok augusztus közepéig elmaradnak. Addig viszont az aktív turizmust szeretnék erősíteni, így például a kerékpározást és a vízi élményszerzést.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: pünkösd, turizmus, szezon, Balaton, gazdaság